Студенти по хореография представят танцовото изкуство с концерт във Варна

Годишният концерт на студентите от специалност „Хореография“ към Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ ще се състои на 23 юни от 18,30 ч. в зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна. Ще бъдат представени произведения, изградени на основата на фолклорното и съвременното танцово изкуство. Специални гости и изпълнители ще са възпитаниците на Средното училище за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски“ във Варна.

Академичният танцов театър на университета е творческата лаборатория на студентите от специалност „Хореография“. Преди месец концерт-спектакълът „Традиции в ритъм и творчество“, посветен на 25-годишнината от създаването на Академичния танцов театър на ВСУ „Черноризец Храбър“, изпълни до краен предел зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта във Варна.

Преподавателският колектив, който работи със студентите от Академичния танцов театър, бе отличен с едно от най-високите отличия на Съюза на музикалните и танцови дейци в България – „Златна лира“, почетни плакети на кмета на Община Варна, на Националното представителство на студентските съвети, на Асоциацията на училищата с професионално и разширено обучение по хореография.

 

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *