Токът поскъпва с 4-5% от юли

Между 4 и 5 процента ще се увеличи цената на електроенергията за битовите потребители от първи юли, като следствие от включените по-високи разходи на държавната ТЕЦ „Марица Изток – 2“.

Това обяви пред журналисти председателя на КЕВР Иван Иванов, до 30 юни ще има окончателно решение за поскъпването на тока за следващия едногодишен период.

„Това, което първоначално беше заявено, а то е – повишение на цената за регулирания пазар с 3,6%, беше увеличено с 0,4, максимум до 0,5% заради това, че част от енергията, произвеждана от ТЕЦ „Марица Изток – 2″ ще бъде въведена в микса за регулиран пазар, цената ще бъде повишена с между четири и максимум 5%“.

Иван Иванов увери, че цената на топлоенергията няма да бъде повишавана от първи юли от КЕВР и ще се запази същата за следващия едногодишен период. Председателят на КЕВР не се ангажира дали ще продължи да действа намалената ставка на ДДС.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *