УНСС е домакин на BrandGalaxy Fest 2023

BrandGalaxy Fest 2023 е първото в България бизнес събитие, посветено на трансгранични сътрудничества между България, Европа, Азия и Африка, организирано от BrandGalaxy Fest в партньорство с ТВ1 България и Университета за национално и световно стопанство (УНСС), който е и домакин на събитието.

„Не случайно този бизнес форум, чиято цел е налагане на „Бранд България“, се организира именно в УНСС. Нашият университет за тези 103 години съществуване се е превърнал в „бранд“, в „марка“ на добро образование, което дава гаранция за успешна кариера. Наши възпитаници са 10 министър-председатели, над 100 министри, много ръководители на големи български и международни институции. Ние непрекъснато развиваме и обогатяваме обучението на нашите студенти, сътрудничим си с много училища, работодатели, университети от цял свят. УНСС вече работи за създаването на „Бранд България“ заедно с други 4 университета и 2 министерства, затова се радваме, че сме домакини на това бизнес събитие“, каза ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров, който откри форума.

Инициаторът на събитието Мария Василева и водещият Хари Аничкин обясниха фокуса на фестивала – да се разгледат теми в сфери като изкуствен интелект (AI), кибер сигурност, Web 3.0, мета вселена, блокчейн, крипто валути, пост-квантова защита на данни, комуникации и модели на общуване, трансгранични сътрудничества между България, Европа, Азия и Африка.

Максим Бехар, Мария Василева, г-жа Улрике Требесиус, политик от немския парламент, проф. д-р Димитър Димитров и Хари Аничкин

Те представиха почетния гост на фестивала г-жа Улрике Требесиус, политик от немския парламент, а от 2014 до 2019 г.- член на Европейския парламент, която активно е участвала в законодателния процес относно блокчейн и криптовалута в рамките на Европейския съюз.

„Това е значително важен форум, защото всички ние живеем в един нов свят, в който всеки от нас вече е бранд. Всеки е една странна смесица от издател (притежава медии – има профил във фейсбук, инстаграм…), редактор (подбира съдържанието) и репортер (създава новини). И в ръцете на всички ни е създаването на „Бранд България“, който се състои от много подбрандове, от всички нас“, каза PR експертът Максим Бехар, който е и президент на Асоциацията на Световния комуникационен форум със седалище в Давос, Швейцария.