УНСС празнува РД с Любо Киров

103 години УНСС и 30 години Първа инвестиционна банка бяха отбелязани със специално пролетно парти с Любо Киров – носител на наградата „БГ изпълнител“ от връчените преди дни награди на БГ радио. Концертът беше подарък от банката за най-големия икономически университет в Югоизточна Европа.

„Това събитие е доказателство за ползотворното ни сътрудничество, както с бизнеса, така и с културата“, каза от сцената преди началото на концерта ректорът проф. д-р Димитър Димитров. „Радвам се, че заедно с дългогодишния ни партньор Първа инвестиционна банка, където работят и много възпитаници на УНСС, организирахме това вълнуващо събитие – концерт на невероятния изпълнител Любо Киров за нашите студенти, преподаватели и служители.

Благовест Маламов, един от директорите на Първа инвестиционна банка и възпитаник на УНСС, благодари на Университета, че усилено полага труд и старание да се съхранят знанията, да се развиват и предават на студентите. „Горд съм да бъда пред вас и да дам начало на концерта, който е част от нашата съвместна работа.“ Той обясни, че „Първа инвестиционна банка е една от най-иновативните и динамични финансови институции в България „и смятаме, че вие студентите сте нашето бъдеще с вашите мечти, идеи и енергия. Неслучайно студентите избират нашата банка, тъй като се стремим да сме едни от първите, които въвеждат най-иновативните тенденции и технологии в банковото дело. С ръководството на УНСС споделяме веруюто, че трябва заедно да създаваме още повече възможности за младите хора да се развиват, да останат в страната, да покажат своя потенциал и заедно да изграждаме бъдещи професионалисти и бъдещето на България“.