Хилда Казасян отново на турне с филмова музика

Двата изключителни музикални проекта – „Да послушаме кино“ и „Световното кино в музика“, и тази година гастролират в музикалните салони и летните сцени в големи и малки градове на България. 35 засега са обявените концерти на Плевенската филхармония с екипа на Хилда Казасян за 2023 г., научи ДУМА от Тина Коилова. Музиката, представяна в двете програми, прелива умело в няколко различни стила благодарение на добрата комбинация между симфоничен оркестър, джаз бенд и изявени различни по жанр, стилистика и творчески заряд солисти – Хилда Казасян (вокал), Васил Петров (вокал), Теодосий Спасов (кавал), Христо Йоцов (ударни), също и аранжор на програмите, Живко Петров (пиано и аранжименти), Димитър Карамфилов (контрабас), Михаил Йосифов (тромпет). Диригент на концертите е Борислав Йоцов, който също така и солира на кларинет в част от музикалните теми.

 

СНИМКА ВАСИЛКА БАЛЕВСКА

Двата концерта с българска и световна музика са като първа и втора част на един спектакъл, който завладява още от отварянето на завесата. В някои градове проектът ще гостува за първи път, в други поканата е за трети, четвърти концерт и с планове за следващи дати. И двете програми вече са вписани в престижните фестивални афиши у нас като основно заглавие и специален гост.

Концертите този месец са на 2 юни от 19 ч. – „Да послушаме кино“, в ОДТ в Кюстендил; 7 юни от 19 ч. – „Световното кино в музика“, в зала „Катя Попова“ в Плевен; 9 юни от 19 ч. – „Световното кино в музика“, в ОКЦ в Разград; 12 юни от 19 ч. – „Световното кино в музика“, в Доходното здание в Русе; 15 юни от 21 ч. – „Да послушаме кино“, в Летния театър „Георги Парцалев“ в гр. Левски; 24 юни от 21 ч. – „Световното кино в музика“, – „Пътят към върха“, хълм Бунарджик в Пловдив; 29 юни от 19 ч. – „Световното кино в музика“, в Дома на културата в Казанлък. Поради огромният интерес, на 5 декември „Световното кино в музика“ ще бъде представен за трети път в зала „България“ в София.

 

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *