Христо Проданов: Нужно е увеличение на доходите на хората. Дефицит под 3% не позволява това

„За нас е недопустим бюджет с дефицит под 3%, защото той няма да позволи да бъдат увеличени поне малко доходите на хората.“ Това заяви заместник-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Христо Проданов в предаването „Неделя 150“ на БНР.

Той припомни рекордно големия социален бюджет от над 20 млрд. лв. от участието на БСП в редовното правителство, но подчерта, че инфлацията е „изяла“ тези средства.

„Нужно е ново увеличение и ние ще подкрепим всяко предложение, което е в тази посока“, категоричен бе Проданов.

„Конституционна реформа се прави в спокойни времена от мъдри хора. В настоящата ситуация, нито едно от двете условия не е изпълнено“, каза още социалистът и поясни: „В момента политическата ситуация е изключително изострена. А хората, които сега ще правят конституционна реформа, не го правят от мъдрост, а за да спасят собствената си кожа. Защото това са същите хора, които отглеждаха този модел на съдебна система.“

Депутатът от БСП добави, че социалистическата партия ще обсъди кое конкретно предложение за промяна в Конституцията би подкрепила, след като има такива. Според него, сегашната Конституция не бива да бъде пипана по-сериозно, тъй като тя успешно е превела България през доста бурни времена през последните 30 години.

По неговите думи, тази съдебна реформа не е насочена към промяна на обществения договор, а се прави за определен човек и това не е полезно за обществото. „След като главният прокурор най-сетне започна да работи като истински главен прокурор, те решиха да го сменят, защото вече не им е удобен“, изтъкна Христо Проданов.

Той бе категоричен, че БСП не е защитник на Иван Гешев, като припомни, че той, вместо да се бори с корупцията по високите етажи на властта, се е занимавал с вътрешнопартийните въпроси на социалистите, което не е работа на съдебната власт.

Проданов каза още, че очаква да има разкрития от проверката на работата на служебния кабинет и БСП ще помогне на правителството с информацията, с която разполагаме. „Става въпрос за много имоти, които са продавани на в пъти по-ниска цена. Това бе едно служебно правителство, което по принцип трябва да организира честни избори, а се занимаваше с излючително непривични за него работи. Според нас изключителни далавери и престъпления бяха извършени в този период“, коментира народният представител.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *