Цените на имотите няма да падат до края на годината

„До края на годината цените на имотите няма да падат, но няма и да се увеличават. Ако има пик нагоре, той ще бъде минимален. Инвестирането в строителство на недвижими имоти ще продължи“. Това обясни Ралица Димитрова, журналист от в. „Телеграф”, пред NOVA NEWS.

По думите й хората ще продължават да инвестират в имоти, защото това е сигурен актив. В Ботевград цените на жилищата почти се изравниха с тези в София, каза тя.

Проблемът с паркирането в София и липсата на достатъчно гаражи води до повишение на цените на гаражите, обясни тя.

Най-скъпият гараж в София е 60 000 евро, той побира до 4 коли. Средната цена за едно паркомясто, закрито с клетка върви в зависимост от локацията от около 18 до 28 000 евро, представи тенденциите в имотния пазар.

„Има интерес към ваканционните имоти, Несебър надмина област Бургас като брой по сделки. Има спад спрямо миналата година и от времето преди пандемията“, обясни Ралица Димитрова. Все още не е преминала тенденцията за инвестиция в имоти извън градовете, допълни тя.

 

Целия разговор гледайте във видеото.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *