Най-горещата звезда: Билетът за концерт на Тейлър Суифт достигна $920

Американската музикална звезда Тейлър Суифт е най-горещият изпълнител за лятото, според StubHub, който публикува преглед на летните турнета за 2023 г.

StubHub класира изпълнителите въз основа на предварителните продажби на билети към 26 май.

Суифт е безспорният номер 1 в списъка, като билетите за 24-те дати от турнето ѝ Eras се продават средно за 920 долара за брой. Турнето включва 52 концерта на различни стадиони в САЩ.

Билетите за концертите на певицата на стадион „Метлайф“ край Ню Йорк този уикенд се продаваха за минимум 1100 долара, а „на черно“ сумата достигаше до космическите 10 000 долара, отбелязва CNBC.

The Eras Tour е шестото турне на Тейлър Суифт и първото,  след като отмени планираната концертна обиколка в подкрепа на седмия си студиен албум Lover (2019 г.) поради пандемията.

Суифт описва турнето Eras Tour като пътешествие през всички свои „музикални ери“. Това е второто изцяло стадионно турне на певицата след Reputation Stadium Tour от 2018 г.

Дългоочакваното турне предизвика грандиозен скандал още преди да започне. При безпрецедентно търсене на билети, 3,5 милиона души се регистрираха в програмата за предварителна продажба на Ticketmaster.

Въпреки че уебсайтът на платформата се срина веднага след старта на предварителната продажба на 15 ноември 2022 г., в този ден бяха продадени над 2,4 милиона билета за турнето, което счупи рекорда за най-много продадени билети за концерт на изпълнител в рамките на един ден.

Платформата  Ticketmaster получи широка обществена критика в допълнение към обвиненията в монопол в концертния бизнес.  За проблема беше уведомено Министерството на правосъдието, стигна се до разследване и изслушване в Конгреса.

Ticketmaster се извини на Суифт и нейните фенове, но това не беше достатъчно и много от потърпевшите заведоха съдебни искове, съобщиха световните агенции.

Тейлър Суифт е носителка на 225 награди, сред които 11 награди Грами и 16 американски музикални награди, 11 CMA, 8 ACM, 34 Billboard Music Awards и една Brit, по данни в Wikipedia.

Нейните песни са изтегляни 130 милиона пъти. Всеки от албумите й е продаден в поне 4-милионен тираж в САЩ: Fearless (7,0 млн.), Taylor Swift (5,5 млн.), Speak Now (4,5 млн.), Red (4,1 млн.) и 1989 (5,4 млн.).

В класацията на StubHub за най-продавани билети плътно зад Тейлър Суифт стои поп дивата Бионсе, като 42 дати от световното ѝ турне „Renaissance“ се продават средно за 322 долара всяка, според данни на StubHub.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *