Арина Сабаленка от Беларус достигна до полуфинал на Уимбълдън

Арина Сабаленка от Беларус достигна до четвъртите си последователни полуфинали в големите шлемове в сряда, след като леко пребори американката Мадисън Кийс в два сета на Уимбълдън.
Сабаленка, която ще възвърне първото място в световната ранглиста, ако стигне до финала на Уимбълдън, беше много по-добра от съперничката си, спечелила с 6:2 и 6:4 за само един час и 27 минути.
Беларуската спортистка използва силния си сервис и мощните удари от задната линия, които се оказаха много ефективни на бързите тревни кортове. 25-годишната Сабаленка изглежда почти непобедима до момента, като изгуби само един сет по пътя си към полуфиналите.
Тя е изключително стабилна през този сезон, спечелвайки вече три титли през 2023 година, включително първата си големия шлем на Australian Open, и достигна до четвъртфиналите на всички турнири.
Според Opta, Сабаленка е първата, която достига до полуфиналите на Australian Open, French Open и Wimbledon в същата година от 2016 година насам, когато го постигна Серина Уилямс.
„Наистина е невероятно да се завърна в полуфиналите. Нямам търпение да играя във вторите си полуфинали на Уимбълдън и се надявам да се представя по-добре от миналия път“, сподели Сабаленка в интервюто си на корта, като се позова на загубата си в полуфиналите през 2021 година от Каролина Плишкова.