Посещението на Зеленски показа какъв бардак е в нашата държава

„В посещението на украинския президент Володимир Зеленски няма нищо историческо, то е работно за него. Това посещение показа какъв бардак е в нашата държава. Институциите действат като институции в различни държави“.

Това каза пред БНР международният анализатор Боян Чуков.

И посочи, че поведението на политическия ни елит е неадекватно:

„Ако бяха такива страхотни евро-атлантици и си вярваха в това, което говорят, най-малкото, посрещането на Зеленски на летището нямаше да бъде толкова смешно и жалко“.

По думите на анализатора проблемът на президента Румен Радев е създаден от проблеми във вътрешния му екип, който не е създал необходимата атмосфера за случая:

„След като визитата на Зеленски не е по покана на президента, но той е решил да се срещне с него, не беше необходимо вътре да влизат тълпи от едната и от другата страна, не беше необходимо да влизат камери, микрофони. Срещата трябваше да бъде подредена по друг начин, никакъв проблем да присъстват само камерата и фотографът на президентството. Тогава двамата щяха да говорят далеч по-добре помежду си, вместо това да се превръща в огромен пиар, в който потърпевш е президентът“.

В предаването „Политически НЕкоректно“ Чуков коментира още, че няма големи очаквания от предстоящата среща на върха на НАТО във Вилнюс.

Във връзка с гласуването в парламента срещу референдума на „Възраждане“ срещу въвеждането на еврото той заяви:

„Когато нашите депутати гласуват по такива теми, външен фактор дава команда. Ангажираните с този фактор гласуват автоматично и не подлежат на убеждаване. Защо всички тези приказки, които се изказаха по повод еврото – колко ще бъде полезно, не се изприказват в скандинавските страни? В Полша? Виждаме, че там, където не се влиза в еврозоната, са претенциите в Европа за британско влияние. А където се влиза, това е т.нар. германски свят. Проблемът е, че демографската катастрофа и тежкото икономическо състояние на България през последните 30 години са благодарение на агресивната икономическа политика на Германия. Германия видя в Източна Европа свой вътрешен Китай, където ще има вечно бедни хорица и които ще представляват терен за евтина работна ръка, а по-интелигентните ще изтекат към Германия. Всеки си гони стратегическите цели, а ние не и се оказваме в ролята на полезни идиоти“.

 

КРОСС