Българския национален интерес над всичко

На брифинг, проведен в Народното събрание днес, парламентарната група на „Възраждане“ съобщи за нередности, свързани със системно нарушаване на неговия правилник от страна на управляващата коалиция на ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ-СДС.

Костадин Костадинов съобщи пред журналистите, че не само с процедурни хватки, но и с грубо нарушаване на закона управляващите лишават опозицията от възможност да внесе своите предложения за разглеждане в пленарна зала и ограничават изказванията на опозиционни народни представители.

„Правото на глас в българския парламент се отнема от народни представители, които се оплакваха, че „Възраждане“ им отнема правото на глас. За пореден път управляващата коалиция чете правилника и законите както дяволът евангелието с мотивите, че ние сме заявили, че ще правим промени, а не сме казали какви са те. Решиха да гласуват предложение на две четения наведнъж. Освен това ние няма как да внесем предложение за промени, ако законопроектът не е приет на първо четене. Тоест, управляващите очакват да се внесат предложения преди законопроектът да е минал на първо четене, това по правилник няма как да стане.  Естествено, това, което направиха, е, че с нарушението ще ни дадат възможност да сезираме Конституционния съд, който е последното убежище на българското правосъдие“, каза Костадин Костадинов.

Той допълни, че „Възраждане“ е политическа формация, водена само от българския национален интерес, и че за взетите от управляващите решения днес ще плащат не властимащите, а българският народ.

„Лошото обаче е, че докато се произнесе Конституционният съд, българската държава ще бъде съдена. Както стана ясно, ще бъде съдена заради твърдения, които са отправени и според „Лукойл“ уронват престижа им. Второто дело вероятно ще бъде заради това, че концесионният договор се разваля незаконно и българската държава ще трябва да плати обезщетение. След това вероятно ще има дело за претърпени пропуснати ползи и след това е вероятно да има и четвърто дело, което ще е за възстановяване на направените подобрения на порт „Росенец“ от 2011 г. насам. Тоест, четири дела, по които ще плащаме ние – българските граждани, което не се случва за пръв път. Поради това казваме, че това народно събрание е престъпно и тази коалиция е престъпна. Това са хора, които взимат решения срещу българския национален интерес. Такива хора ние наричаме престъпници.“, каза Костадин Костадинов.

Той добави, че „Възраждане“ се води единствено от българския национален интерес и ще сезира Конституционния съд.

„ „Лукойл“ е регистрирана в Швейцария, централата ѝ е в Холандия, част е от международен консорциум, който е под контрола на една от най-старите банкови фамилии в света. „Лукойл“ оперира с два големи нефтени терминала в Холандия и Белгия. Излиза, че „Лукойл“ може да работи в Холандия и Белгия, но в България не може. Истината е, че така американците саботират Руската Федерация и Европейския съюз. „Лукойл“ нищо няма да загуби, ще загубим ние, защото ще плащаме. Ето заради това ние казваме, че нямаме Министерски съвет, а имаме марионетен съвет, който американците държат като кукла на конци. И тъй като управляващите бързат да обслужат интересите на американските си господари, бъркат и така ще ни дадат възможност да сезираме Конституционния съд, защото нас не ни интересува нищо друго освен българския национален интерес.“ каза още Костадинов.

Целият брифиг може да видите тук: https://www.facebook.com/kostadin.eu/videos/1490498084820882

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *