И тази година българите предпочитат еднодневните почивки по гръцките плажове

И тази година българи масово практикуват еднодневните почивки на гръцките плажове.

Автобусните турове за един ден са предпочитан икономичен вариант за плаж.

Еднодневните летни почивки се организират в дните сряда, събота, и неделя. В Благоевград няколко туроператорски фирми предлагат тази услуга. Предпочитани са близките дестинации Тузла, Неа Перамос, Ставрос и Аспровалта. Поради голямото търсене автобусните места се запазват седмица напред.

„Около 200 км са в посока, отиване и връщане от Благоевград. В момента на границата се работи изключително добре, наистина са се стиковали, проверяват изключително бързо се минава границата, за което поздравяваме „Гранична полиция“. И за трите дни правим по два автобуса“, каза пред БНТ Таня Пенчева, организатор на пътувания.

Еднодневният плаж в Гърция през месец юли струва 30 лева, през август цената е 32 лева. Включва транспорт с лицензиран автобус, гранични и магистрални такси и водач от фирмата туроператор.Цената за чадър и шезлонг се е повишила с около 50 евро цента спрямо миналата година и варира между 3 и 5 евро. В цената влиза и консумация на фрапе или кафе, и бутилка минерална вода.

Интересът към еднодневното летуване не спира и през месец септември. Ако времето позволява, еднодневните почивки ще има и през месец октомври, казват туроператорите.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *