Клиентите на Yettel могат да ползват услугата VoLTE вече и в роуминг

Пътуващите до Гърция клиенти на оператора са сред първите, които могат да се възползват от по-бързо свързване при обаждане и кристален звук

Клиентите на Yettel вече могат да се възползват от кристално чист звук докато се наслаждават на лятната си почивка, благодарение на услугата VoLTE в роуминг. За да осигури по-добро качество и повече свобода на потребителите в разгара на летния сезон, от оператора приоритетно пускат услугата за пътуващите в близка Гърция, които ползват мрежата на оператора Cosmote. VoLTE в роуминг е налична и в мрежите на още 4 оператора – O2 в Чехия, Orange в Румъния, Elisa във Финландия и Естония, като списъкът от поддържани оператори и държави ще бъде разширяван постоянно. Клиентите на Yettel не заплащат допълнително за услугата VoLTE, като обажданията се таксуват стандартно според условията на техния план.

Съкращението VoLTE идва от „Voice over LTE“ („глас по LTE“). С технологията разговорите се осъществяват чрез пренос на данни по 4G или 5G мрежа, което значително подобрява тяхното качество. Решението улеснява не само артикулацията и разбирането при разговор, но и на нюансите в тона на гласа. Освен това VoLTE може да свързва обаждания до два пъти по-бързо, на което се дължи и незабавният сигнал свободно след набиране на потребител с телефон, поддържащ VoLTE. Освен по-бързо свързване и кристално качество на звука, потребителите могат да ползват мобилни данни на устройството си на висока скорост, докато провеждат разговор, като например едновременно сърфиране в интернет или изтегляте приложение докато говорят.

Сред предимствата на VoLTE е и по-дългият живот на батерията на смартфона, тъй като технологията елиминира нуждата при всяко обаждане телефонът да превключва между различните технологии – 4G или 5G към 2G или 3G и обратно след приключване на разговора.

VoLTE обаждания могат да се провеждат само с устройства, които са съвместими с технологията и поддържат 4G/5G мрежи. По данни на оператора към момента 64% oт вcичĸи paзгoвopи в националната мрежа ce peaлизиpaт посредством VоLТЕ.

Повече за услугата VoLTE в роуминг и актуална информация за операторите в чужбина, в чиито мрежи е налична услугата, можете да намерите на сайта на Yettel.

За Yettel:

Yettel е новият телекомуникационен бранд на PPF Telecom Group, въведен през 2022 г. за пазарите в България, Сърбия и Унгария. Поставяйки клиента на първо място, мисията на Yettel в предоставянето на свързаност и дигитални услуги е ясна: да помага на хората да постигнат баланс в живота.
Yettel България, част от PPF Group, е телекомуникационна компания, предоставяща свързаност на над 3 милиона потребители с хора, устройства и бизнеси. До март 2022 г. компанията присъства на българския пазар като Теленор България.

През 20-годишната си история на българския пазар компанията изгради силна репутация на пионер в областта на безжичните мрежи и отвъд тях, като стартира първата търговска 4G мрежа в България през 2015 г., първата VoLTE услуга през 2018 г. и проправи пътя за развитието на 5G с първия тест на 5G мрежа в страната. Водещият в сектора подход на Yettel към инфраструктурата спечели пет последователни сертификата Best in Test, присъдени от световната организация umlaut, която определя златния стандарт в сектора.
Днес Yettel България има повече от 1800 служители, разполага с над 180 магазина за продажба на дребно, а мобилната й мрежа покрива над 99% от населението на България.

За повече информация, моля, посетете: Yettel.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *