Милена Вилл: Нумерологията помага на родителите за възпитанието на децата и превръщането им в лидери

Милена Вилл е известна българска нумероложка, живееща в Швейцария. Тя открива дарбата си случайно преди пет години и започва усилено да изучава нумерологията като наука. Съсредоточава се най-вече върху детската нумерология, като целта й е да помогне на повече родители да се справят с отглеждането на децата си и да преминат успешно през трудните периоди на детското развитие. Издава книга „Детска нумерология“, която се радва на огромен интерес и е насочена както към родителите, така и към децата. Милена Вилл се завръща в родината ни специално заради кмета на Община Елин Пелин Ивайло Симеонов, който иска да зарадва гражданите си и да помогне по-малко деца да изпитват страх от новостите и от тръгването в първи клас.

Милена Вилл

– Разкажете ми малко повече за предстоящото събитие в Община Елин Пелин?

– Връщам се в България специално заради срещата ми с жителите на Община Елин Пелин. Тя ще се проведе на 31 Август в клубът “ Гнездото – място за деца и възрастни“ от 15:00 ч. Предстои да им разкажа за нумерологията, за книгата ми „Детска нумерология“, как я използвам и как мога да помагам на родителите. Също така ще разберат и за новият проект, който тече в момента, т.нар. спектърен нумерологичен анализ на трите имена на децата. Започнахме с първокласниците, понеже септември месец ще има много такива и това е голям стрес както за децата, така и за родителите. Всеки, който желае, ще има възможност да получи и лично книга с автограф от мен.

– Какво ви накара да се насочите към нумерологията?

– Хората казват, че нумерология, астрология, таро – това са езотерика и много от тях не вярват в тези неща. Обикновено човек се обръща към тези части на нашия живот, когато възникнат някакви проблеми. Когато започнах да си задавам прекалено много въпроси и да се питам защо дадено нещо се случва и как бих могла да го променя, те нещата сами се случват. Първо започнах да изучавам девическа астрология (индийска астрология). В групите трябваше да си разменяме анализи един на друг и така се запознах и с нумерологията. Тогава срещнах и школата на руската учителка Сидерова, след това изучавах американската школа и така разбрах, че това е моето призвание. В началото правех анализи само на моите приятели и роднини и всички бяха много изненадани колко много неща показва нумерологията, как разкрива и силните и слабите черти на характера им и така започна всичко. Започнах да правя и нумерология на името, понеже видях, че това е един неограничен извор на информация. Още навремето Питагор и Петър Дънов са казали, че всяка буква в думите има собствена вибрация и ние можем да я използваме тази вибрация.

– С какво е по-различна детската нумерология?

– Детската нумерология е насочена към информацията, която родителите имат нужда да получат за своите деца, без да ходят на анализ при психолог и да правят психологически тестове. Когато правя анализ на децата, мога да кажа на родителите, кои са силните черти на характера на детето, кои са силните му качества и как да ги развият. Така например, ако на детето ви не е заложено да е спортист, дори да го изпратите да спортува усилено, то ще среща трудности и няма да има успех. С цифрите от датата на раждане и цифрите от трите имена, които сме дали на детето, ние можем да видим много от качествата, които обикновено ги виждаме, когато правим психологически тестове или изпращаме детето на психолог.

– Книгата ви „Детска нумерология“ само за родителите на малки деца ли е?

– Когато казваме детска нумерология, книгата я купуват не само родителите на малки деца. Тя е интересна и за учениците и тийнейджърите. Имах позната, която я купи, за да помогне на малката си дъщеря, но каза, че голямата веднага я е взела и започнала да чете. Важно е да се отбележи, че книгата е направена за хора, които не са специалисти нумеролози. Чрез книгата ми много деца в пубертета намират отговори на въпросите си, защо с някого не се разбират така добре, защо нещо не им се получава и как да бъдат по-добре.

– Нумерологията по-точна наука ли е от астрологията?

– Не бих искала да ги сравнявам двете науки. Съществената разлика обаче е, че за астрологията ви трябва точен час на раждане, а за нумерологията не ви трябва. За нумерологията ви е нужно дата на раждане и трите имена, с които са ви записали в акта за раждане.

– Чрез нумерологията могат ли да се предвидят дадени събития, които ще се случат на човек и може ли да се предпази от негативните?

– Със сигурност няма да ви кажа, че ще се ожените на 22.08.2024 г, но нумерологията казва този период от до е подходящ за това и това. Тук се говори за периоди, не за конкретни дати и часове. Питали са ме дали ще имат дете тази година или дали са бременни – такива неща няма как да се кажат чрез нумерологията. Нумерологията е точна наука, тя не е гадателство. Чрез нумерология на здравето, например, може да се каже кога човек е много чувствителен и ако той не се научи да се разтоварва, след време може да получи инфаркт, инсулт. Тоест, ние можем да видим качествата, които човек понякога не може. Имала съм много случаи, когато казвам на някого, че е такъв и такъв характера му и той е отричал. В тези случаи моята учителка казваше „Няма ситуация, няма проявление“, което е много точно.

– Имате проект, в който обръщате специално внимание на първокласниците, защо избрахте именно тях?

– Тръгването в първи клас е голям стрес за децата. Имах майка, която ми сподели, че след направения от мен анализ, е разбрала защо детето й има проблеми, защо е така стресирано и на база на анализа ми, е успяла да помогне на своето дете. С голямата си дъщеря не е срещала подобни проблеми и беше много притеснена.

– Как може човек да се свърже с вас и от къде може да си купи книгата?

– Всеки, който има интерес, може да ми пише. Книгата може да се закупи от тук: https://milenawill13.com/child-2

– Вие живеете в Цюрих, Швейцария, там занимавате ли се с нумерология?

– Да, дори имам ученици. Правя курсове на тема нумерология на кристалите и нумерология на здравето.

– Нумерология на кристалите?

– Да, това е голямата ми мечта. Всички смятаха, че няма да имам успех, защото кристалите не се купуват на всеки ъгъл. В зависимост от датата ни на раждане, можем да видим кой скъпоценен камък ще ни донесе късмет и би ни помогнал в различни ситуации. Ако искаме да се заредим с енергия, ще ни трябва един камък, но ако искаме спокойствие, ще използваме друг. В момента изучавам и науката за лечебната сила на кристалите и как да се лекуваме с тях.

 

Автор: Сибила Кусева