Нюйоркски хореографи представят проекта „Начало без край“ на Сцена Дерида

Публичното представяне на артистичната резиденция на базираните в Ню Йорк Тушрик Фредерикс и Ребека Марголик ще се състои на Сцена Дерида в София (ул. „Цар Самуил“ 32) на 22 юли от 19,30 ч.

Нюйоркските хореографи пристигнаха в София в началото на юли и работят усилено на Сцена Дерида за подготовката на новото си представление. Българската публика ще има възможност да види първа процес на най-новата им танцова творба, а впоследствие да зададе своите въпроси в отворена дискусия между артистите и публиката.

Ребека и Тушрик са познати на българската публика още от 2014 г., като участници в резиденцията на Сидра Бел (Ню Йорк) в Дерида денс център. Впоследствие двамата хореографи започват свои творчески проекти. Ребека работи между Канада и Америка, а Тушрик активно реализира своите танцови дейности с Шамел Питс – водещо име в американския съвременен танц и добре познат от времето си на един от главните изпълнители в израелската компания „Батшева“. Дерида денс център е копродуцент на един от последните спектакли на Шамел Питс – „Черна дупка“ (Black Hole), който беше представен премиерно в София и в който участва и Тушрик.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *