Огромна лендарт рисунка се появи на брега на Дуранкулак часове преди бурята

Автор на чудната картина е Vivia Niki, която след двете си представяния на пътуващата изложба Сърцето на Природата, сътворява тази картина в огромен размер.

Творбата е посветена на Любовта – Любовта към всички ближни И Любовта към Природата като Божествено Сътворена. Това е и завета на Христос. Тя е най-голямата лендарт картина правена досега ва България. Творбата е с мащаб 510 квадратни метра и е изрисувана изцяло с елементи на природата – пясък и зелени водорасли, а с помощта на тънък слой тебеширен контур, максимално безвреден за околната среда картината е придобила по-добра видимост от небето, от където е била заснета с дрон.

Бурята отми половината рисунка, а останалата част водорасли, авторката със собствен труд изчисти от плажната ивица и се грижи да премахне следите като възстанови в обичания си облик пясъчния терен.
„Работих по вътрешен устрем, духовен повик, а накрая разбрах че именно в Дуранкулак е мястото на това изкуство. Нарисувани са млад мъж, юмрук, агне , а името на Дуранкулак означава тур – много силен бик от миналото и кулак – юмрук от старобългарски. Ето тук агресивния бик и юмрука се сведоха до прегръдка агнето, а юмрукът се превърна в грижливо прегърналата го ръка. Силата на името Дуранкулак се влива в мекотата.

Тази картина е измислена около 2021. Беше се явила като израз на любовта към животните. дълготърпението Накрая обаче в нея виждам как се изразява Христовия Завет. Юмрукът в прегръдка и агнето символизират грижата и любовта на Бога, живото творчество, благостта, кротостта, и добротата.
Vivia Niki е архитект и режисьор по образование, през годините се занимава усилено с изобразително изкуство и се отдава на каузи за екологията. Създава младежки комитет „Плодната Градина“, който засади вече две благотворителни плодни градини за гражданите и обитателите на Софийска община.

Тя е дълга 30 метра и широка 17 метра

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *