Секта се намърда в централата на БСП

В опит да закърпи партийния бюджет ръководството на БСП е отдало под наем едно от помещенията в централата на столичната ул. „Позитано“ 20 на скандалната „Църква Универсал“. Макар и сравнително неизвестна у нас, сектата е забъркана по света в многобройни скандали за сексуално насилие и изнудване на своите членове, финансови афери, пране на пари, магьосничество, търговия с осиновени деца.

Както си му е реда, от църквата са побързали да обозначат своя офис, разположен на метър от парадния вход на червената крепост. Всеки активист на социалистите, който идва на среща с другарката Корнелия Нинова е посрещан от огромен надпис „Исус Христос е Господ, Универсал“. Доста смущаващо за по-възрастните социалисти-атеисти, които вероятно получават тахикардия, зървайки този надпис, възмущава се „Уикенд“.

Сектантите не разчитат само на писмената агитация, разказват живеещи наоколо. Всеки ден млади момичета и момчета обикалят около сградата и раздават брошури, с чиято помощ може да откриете божествената истина и спасите душата си. Агитаторите са особено напористи, щом забележат някой пенсионер, запътил се към входа на централата на БСП.

Старците настойчиво са приканвани да посетят църковните проповеди, вместо да си губят времето с партийни събрания. И без това Столетницата е в опозиция, а както вървят нещата, скоро ще изпадне и от парламента. Затова е по-добре възрастните хора навреме да се погрижат за спасението на своите души, обяснявали агитаторите на „Църква Универсал“.

За всеки правоверен социалист, който безрезервно вярва в тезите на Маркс, Енгелс и Ленин, че „Религията е опиум за народа“, подобна подкана е меко казано обидна. Наши източници твърдят, че ръководството на БСП е затрупано от жалби срещу наглите сектанти. На многобройните оплаквания от „Позитано“ 20 само вдигали рамене, обяснявайки, че заради продънения партиен бюджет няма как да изгонят нито един наемател на помещение, пък бил той и сектант.

Както „Уикенд“ вече писа, финансовото състояние на БСП е доста безрадостно. Наскоро Корнелия Нинова бе принудена да закрие партийната телевизия, оставяйки репортери и оператори с по няколко невзети заплати. С намаляващите гласове, държавната субсидия се стопи, а желаещи да правят дарения липсват заради нулевия шанс на социалистите отново да участват в управлението. Точно по тази линия БСП и наемателите им от „Църква Универсал“ може добре да си взаимодействат, разказват запознати.

Сегашният водач на основаната в Бразилия секта Марсело Кривела открито насърчава своите пастори да участват в политиката. Така те ще изпълнят целта му за създаване на теократична държава. Кривела преди време е избран за член на бразилския сенат, а малко след това е основал на консервативна партия.

Реклама От друга страна, сектата разполага с милиарди долари, натрупани от дарения на своите милиони последователи по света. От медийни разследвания в чужбина става ясно, че повечето от даренията са правени по принуда, чрез психически натиск, заплахи и дори насилие към вярващите, включително и сексуално.

В Бразилия срещу „Църква Универсал“ и нейният шеф, чиито богатство се оценява на 1.1 млрд. долара, има разследвания за пране на пари. В Англия преди година избухна скандал с мистериозно изчезнали милиони британски лири, дарени от миряните за купуване на храни за бедни, а в Португалия са разследвани заради търговия с деца, дадени за осиновяване.

Приютяването на сектата „Църква Универсал“ в централата на „Позитано“ 20 изобщо не е първият скандал с партийни имоти.

През 2012 г. след акция на ГДБОП се разбра, че легендарният ъндърграунд герой Боян Петракиев-Барона е отворил нелегално казино в столичен клуб на социалистите. Паралелно с партийните събрания, в офиса на столичната ул. „Опълченска“ са разпънати маси за покер и барбут, а дневните обороти възлизали десетки хиляди левове.

Немалко скандални истории има и с отдадени под наем помещения на „Позитано“ 20. През 1995 г. антимафиоти получават оперативна информация, че се очаква у нас да влезе голяма пратка кокаин, скрита в контейнер с метли или дънки. Дрогата трябва да пристигне в София от пристанището в Солун. Получател е фирма, чийто офис е с адрес „Позитано“ 20, а неин собственик е близък до социалистите бизнесмен.

Служителите в МВР изпадат в разбираема паника – пратка наркотик на адреса на управляващата в онзи момент политическа формация. Как да разследват канала? След намеса „от горе“, разследването набързо е стопирано, а по-късно става ясно, че дрогата все пас е влязла в България.

През 2006 г., когато БСП е част от тройната коалиция, на последния етаж в партийната централа е отворен таен хотел с 12 стаи. Помещенията са без прозорци, уж за да не надничат любопитни папараци. Хотелът никога не е регистриран официално, а достъп до него имат само висши функционери на столетницата и техните гости. До стаите се стига през таен асансьор.

В партията се разказват легенди за оргиите на тогавашните шефове, които редовно се възползват от уединените стаи под наем. Преди креватната гимнастика, червените функционери купонясвали в разположения на долния етаж ресторант, чийто достъп също е строго контролиран.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *