Цветанов призовава за по-добра правосъдна система

За съжаление сме свидетели на поредното посегателство, „заметено под килима“ от т. нар. ни правосъдна система, която все по-видно отсъства от функциите си. 18-годишно момиче е брутално нарязано с макетно ножче и със същата жестокост му е обръсната главата, от приятеля ѝ. Последиците са 400 шева, а за душевното състояние на момичето и семейството ѝ отраженията ще са неизмерими.

Като бивш вътрешен министър съм категоричен, че този случай трябва да бъде разследван и виновникът да бъде съден, а не просто задържан за 72 часа и пуснат на свобода, с аргумента, че това било лека телесна
повреда.

Подобни хора са опасни не само за жертвите дръзнали да наранят, под каквато и да е форма, а за цялото общество. Веднъж извършили подобни действия, те ще посегнат отново и последиците може да са фатални.
Крайно време е правосъдната система да започне да функционира ефективно.

Като баща на три дъщери не смея да си помисля какво е изживяло това невинно момиче, каква травма ще понесе занапред от преживяното. Да спрем да сме свидетели на ежедневните трагедии! Да се поеме политическа отговорност и съдебната власт да приложи цялата сила на закона срещу насилието, гаврите и убийствата!

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *