Шойгу провери как се обучават новите войски

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу инспектира войските и наблюдава обучението на новосформирани части, съставени от военнослужещи по трудов договор, съобщава „Ройтерс“.

Военното ведомство публикува видеозапис в „Телеграм“, показващ Шойгу във военна униформа в цвят каки по време на инспекция на войници на стрелкови полигон. Това е първата му публична поява с войници след прекратения бунт на частната военна компания „Вагнер“ миналия месец.

От министерството не уточняват кога е заснето видеото, нито кога е извършена проверката.

В понеделник Шойгу увери, че бунтът не е засегнал „специалната военна операция“ на Русия в Украйна.

На 24 юни бойците на „Вагнер“ превзеха южния руски град Ростов и напреднаха към Москва, а техният лидер Евгений Пригожин поиска уволнението на Шойгу и на началника на генералния щаб Валери Герасимов.

Напрежението беше потушено, след като беларуският президент Александър Лукашенко посредничи в споразумение между Кремъл и Пригожин.

„Министърът на отбраната на Руската федерация лично провери подготовката на наетите по трудов договор военнослужещи за водене на бойни действия при различни условия, включително и в градски такива“, информира Министерството на отбраната.

Автор:

news.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *