Mars придобива компания за здравословно хранене

Производителят на хранителни продукти Mars в сряда обяви, че е договорил закупуването на Kevin’s Natural Foods, която е известна със своите вакуумирани ястия, сосове и гарнитури, обявиха от двете компании.

Сделката оценява подкрепяната от частни инвестиции Kevin’s на почти 800 млн. долара, посочват запознати източници. Kevin’s е започнала да проучва възможности, включително продажба на компанията, по-рано тази година.

Базираната в Маклийн, щата Вирджиния, Mars, която генерира годишни продажби в размер на 48 млрд. долара, има три основни бизнеса – Mars Petcare, Mars Snacking и Mars Food & Nutrition.

След приключване на сделката Kevin’s ще работи като самостоятелен бранд в рамките на подразделението за хранителни продукти.

Mars, която е известна най-вече като производител на продукти като M&M’s и Snickers, осъществи няколко придобивания през последните години като част от желанието си да се диверсифицира и надгради категориите си, фокусирани върху здравословни храни и закуски.

Mars планира да разшири хранителния си бизнес чрез още потенциални придобивания в краткосрочен план, заяви Шаид Шах, глобален президент на Mars Food & Nutrition.

“Опитваме се да изпълним мисията, която имаме, да предложим по-здравословни и по-вкусни начини на хранене на потребителите в цял свят, а Kevin’s се опитва да позволи на най-ангажираните хора да ядат чисто, без да правят компромис с вкуса“, казва Шах в интервю.

“Това, което ни вдъхнови относно Kevin’s, е тяхната цел и страстта им към храната“, добавя той.

Базирана в Модесто, щата Калифорния, Kevin’s е подкрепяна от компаниите за частно финансиране Towerbrook Capital Partners и NewRoad Capital Partners, наред с други, и е съоснована през 2019 г. от Дан Коста, Келси Коста-Олсън и Кевин Маккрей.

Маккрей стартира Kevin’s, след като е диагностициран с автоимунно заболяване, искайки да изгради хранителен бранд, фокусиран върху по-здравословни начини на хранене.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *