Вадим по-лесно скица на имот

Обновяват системата за онлайн услуги на Агенцията по геодезия, картография и кадастър. Новият портал ще улесни гражданите и бизнеса с нови услуги и достъп до повече данни.

В началото на следващата година се очаква да заработи обновената Кадастрално-административна информационна система на агенцията.Новият портал ще предлага повече възможности за хората,  ще се улесни и обработката на подадените заявления. Част от услугите ще станат автоматични – например издаването на актуална скица за имот. Подобрен и с повече опции е и модулът за правоспособни лица.

Въведени са и най-висок клас мерки за киберсигурност и защита на личните данни, както и за бързо и сигурно заплащане на услугите.

Възможност е достъпът до отворени данни от страна на бизнеса и гражданите, които ще могат да теглят кадастрална информация в стандартни формати.

Ще има достъп и до повече данни от Геокартфонда и специализираните карти за Черноморското крайбрежие. Така потребителите ще могат да виждат и архивни данни по карти от началото на миналия век. Ще се предоставят и данни от специализираните карти за морските плажове, влажни зони и брегоукрепителни съоръжения.
 

istock
istock

 

В момента Агенцията по геодезия, картография и кадастър предоставя над 25 електронни услуги.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *