Къде излиза по-евтино да заредим гориво

Цените на горивата в селищата в Монтанско остават различни, въпреки понижението в световен мащаб и стабилизирането на пазара в последните месеци, установи репортерско проучване на БТА.

В Монтана и Лом, където има бензиностанции на „Лукойл“, цените са около 2,50 за литър дизел, 2,60 за литър бензин и 0,86 за авгогаз. В по-малките селища обаче няма бензиностанции на големите вериги и там цените се движат с 15-20 стотинки нагоре в сравнение с тези в градовете – 2,70 дизел, 2,80 бензин и 1,00 автогаз.

В някои селища цените не са променяни от месеци въпреки спада на котировките на световните пазари.

За да избегнат високите цени, хора от селата често пътуват до градовете, за да заредят, а при нужда зареждат на село малки количества.Пътуване от Монтана до София излиза най-евтино, ако шофьорът зареди в Монтана или Лом, а ако зареди в курорта „Вършец“, то той ще даде за път до столицата повече пари, макар разстоянието да е по-малко.

 

istock
istock

 

Много шофьори от региона карат с най-евтиното гориво – газта, и често пред колонките на бензиностанциите в Монтана и Лом се образуват опашки от чакащи да напълнят бутилките в автомобилите. Тези шофьори споделят, че пътуване Монтана-София и обратно през прохода Петрохан им струва 15-20 лева.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *