Къде са ПП-ДБ, ГЕРБ, ДПС и присъдружните им НПО, четвърти ден мълчат за битите жени пред паметника

„Възраждане“ ще изпрати официални писма до ПП-ДБ, ДПС, ГЕРБ  и до Български хелзинкски комитет със запитване каква е позицията им за нападението и нанесения побой над жени пред Паметника на Съветската армия. Вече три дни всички борци срещу насилието над жени оглушително мълчат. Няма протести и лозунги „Нито една повече“, няма извънредни парламентарни заседания и обсъждане на недомислени законопроекти писани на крак, които създават още по-голям хаос.

Очевидно е, че липсата на позиции за пореден път показва двуличието на така наречената „демократична общност“. Знаем, че мълчат, защото точно те са проводника на американските интереси в България. Очевидно, че от случилото се в четвъртък не може да излезе пошла пиар акция, опитваща да извлече политически дивиденти от личната човешка трагедия. От това няма да произлезе и активна кампания, внушаваща на обществото, че има нужда от кардинална промяна като въвеждането на Истанбулската конвенция, например. „Възраждане“, разбираемо, е категорично против това безумие. Мълчи и фондация с чуждо финансиране – „Български хелзинкски комитет“. Тази същата, която произведе медийния образ на „момичето“ с тротинетката и номинираха скандални личности за „Човек на годината“, сред които и убийци.

Ето тези политически формации и присъдружните им организации използват темата насилие над жени. Липсата на последователни позиции и реакции по темата показва едно – липса на политическа воля за постигането на решение и намерение да продължават да ползват лични трагедии и случаи на насилвани жени за политически пиар, тогава когато случаят съвпада с целите им.

Ние от „Възраждане“ сме категорични, че жените, независимо от политическите им предпочитания и  граждански позиции, са преди всичко жени. Уважението към българската жена и майка трябва да е национална ценност, възпитавана през поколенията, а не случай за прокарването на чужди интереси от фондации и политически проекти, финансирани и контролирани от чужди дипломати. В утрешния ден ще изпратим с копие до всички медии писмата, с които се обръщаме към парламентарно представените партии и всички водещи организации по темата за насилието над жени по повод на тяхната позиция за нападението пред паметника.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *