Няма да позволим на неофашистите да скрият злодеянията си зад паравана „израз на мнение“

Отново ще възстановим счупената плоча, писмото ни с искане за разрешение да направим това вече е входирано в Областната управа, каза председателят на БСП – София
Няма да позволим на неофашистите да скрият злодеянията си зад удобния им параван „израз на мнение“. Това заяви председателят на БСП – София Иван Таков, след като провери резултата от поредната вандалска проява върху Паметника на Съветската армия в Княжеската градина. Последствията от среднощната атака на дузина неофашисти е отново счупена плоча с надписа на монумента и упражнено насилие върху жена. Лидерът на столичните социалисти отчете бързата и професионална работа на органите на реда, които не са допуснали този инцидент да доведе до фатални последици. Иван Таков добави, че очаква виновните за престъпното деяние да бъдат справедливо наказани.
„Ние ще следим много внимателно как ще се развие този процес. Настояваме неофашистите да бъдат сурово наказани, заяви той. – Колкото до счупената плоча, ние отново ще я възстановим. Писмото ни с искане за разрешение за това вече е входирано в Областната управа, а новата плоча е поръчана. Този път ще бъдем много по-бързи, тъй като след първото й ремонтиране имаме подготвен камък и майстори“.
Иван Таков обвини директно кмета на район „Средец“ Трайчо Трайков и на София Йорданка Фандъкова в подстрекателство за тези вандалски прояви върху Паметника на Съветската армия.
„Докато има такива безотговорни провокатори в политиката, като Трайчо Трайков, разделението в обществото ни ще расте. Докато има страхливи политикани, като Йорданка Фандъкова, фашистките прояви по улиците на София ще се множат не с дни, а с часове, коментира лидерът на БСП – София. – В едно обаче кметът Фандъкова е права – тези неофашистки прояви са част от предизборната кампания. Но от кампанията на десните. Те друго няма какво да направят. Паметникът на Съветската армия е техният капацитет. Пак ще кажа, че те в неговата сянка се крият. А вандалските прояви срещу монумента вече ги броим за статистика. Те сквернят паметта, ние чистим след тях. Те рушат, ние градим. Това е огромната, колкото цяла галактика, разлика между нас и тях“.
Иван Таков беше категоричен, че Градският съвет на БСП – София няма да позволи на шепа агресивни и кресливи безпаметни да се гаврят с историята. „Няма да допуснем злодеите да изопачават и да си присвояват миналото ни, добави той. – Ние знаем, че те само това могат. Те бъдеще не могат да ни предложат. А ние знаем също, че с фашизма се воюва, а за свободата се мре“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *