Пазарът на първокласни жилища в Майорка е във възход

В момента е пикът на туристическия сезон на испанския остров Майорка и наред с летовниците, които пристигат, за да се насладят на слънцето, морето, културата и новия хотел Son Bunyola на Ричард Брансън, все повече хора търсят жилища, пише Bloomberg.

Цените също се покачват. Основните цени са се повишили с 15% от началото на годината до юни, сочи проучване на консултантската компания за недвижими имоти Savills, което поставя Майорка в челната петица на класацията им за дестинации за втори дом. Savills разглежда цената наред с други фактори, като например качеството на живот, свързаността с летища и предлагането на ресторанти и хотели от висок клас, по които Майорка получава високи оценки.

Средната офертна цена в Порт Андракс в югозападната част на острова е била приблизително 5 млн. евро през 2022 г. в сравнение с 4,5 млн. евро година по-рано, според данни на Engel & Völkers.

Селските къщи и имения в близост до популярното село Дея, където се намира хотел Belmond, са отбелязали ръст на офертните цени до 4 млн. евро от 3 млн. евро през миналата година.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *