Партиите продължават да мълчат, а ние продължаваме да питаме

Както предварително обявихме, изпращаме писма до ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС по повод на липса на позиция от тяхна страна по случая с насилие над жени на Паметника на Съветската армия.

Искаме да знаем каква е тяхната позиция по повод на обществен проблем, по който те уж активно работят. Жени, привърженички на „Възраждане“, бяха нападнати, бяха обгазени и удряни. Опитващите се да ги защитят мъже също бяха бити, а нашите борци за ненасилие – парламентарно представените партии мълчат.

Ние от „Възраждане“ сме категорични, че законът е за всички и се прилага според делата, а не според партийната и  отборна принадлежност или в зависимост от гражданската позиция.

Надяваме се партиите най-после да са получили разрешение от американския посланик, който ги направлява като марионетки, да изразят позицията си по случая с насилието над жените на паметника и да спрат лицемерно да мълчат. Липсата на позиция на парламентарно представените партии би могла да доведе до впечатление в избирателите, които само преди седмици по призив на избраниците си излязоха по площада, за да се противопоставят на насилието, че партиите използват темата и  човешката трагедии за извличане на политически дивиденти. Това ще доведе до още по-ниско доверие в парламентаризма и българския парламент.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *