Правителството ясно заяви, че няма нужда от демокрация

В подписаните от България договори няма срок за приемане на общата валута

Правителството на ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ-СДС ясно заяви, че няма нужда от демокрация, след като вчера Министерски съвет стигна до единодушното решение, че няма нужда да се допита до българския народ по този важен въпрос, който касае поколения българи.

Правителството одобри становище по конституционно дело, образувано по искане на установяване на противоконституционност на решението на Народното събрание против произвеждането на национален референдум, внесено от Инициативен комитет на 7 април 2023 г.   В становището на Министерския съвет,  изпратено до медиите, става ясно, че същият  застъпва тезата, че оспореното решение на Народното събрание не противоречи на Конституцията на Република България и искането следва да се отхвърли като неоснователно. С това за пореден път правителството ясно заяви, че няма нужда от демокрация. С това свое становище то за пореден път показва, че в рамките на управлението си американското правителство, представено като български кабинет, има една единствена цел – реставриране на фашистки практики, които са отречени като вредна идеология.

Решението на Народното събрание да откаже провеждането на референдум противоречи на закона и на Конституцията и на това няма друга интерпретация. Правителството не съблюдава за спазване на закона, а най-безцеремонно го нарушава. Парламентът тълкува закона неправилно и както е удобно на партиите във властта, с решението си той си присвоява правомощия, които Министерски съвет потвърждава, опитвайки се да заблуди българските граждани.

Въпросът на референдума не е противоконституционен, защото в нито един от договорите, които са подписани от България, не е вписан срок за приемане на еврото. Това, че страната ни се задължава да приеме общата валута, е упоменато в договор, но не е вписан срок за това.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *