Световни звезди гостуват на първия „Кракра джаз“

Средновековната крепост Кракра край Перник ще бъде сцена на първото издание на „Кракра джаз“ с участието на музиканти от цял свят. Фестивалът ще се състои на 11 и 12 август с вход свободен. На фона на историческата забележителност ще се изявят номинираната за „Грами“ Тана Алекса, австралийската група „Brekky Boy“, както и датската певица Ида Нилсен, която от 2010 до 2016 г. бе част от групата на световната музикална звезда Принс.

Любими джаз хитове ще прозвучат в изпълнение на групата „Euro Cubans“, която популяризира кубинската музика и джаза на най-големите световни фестивали. Сред гостите на двудневното събитие ще са международната джаз формация с участието на сръбските музиканти Алма Мичич и Рале Мичич, българина Петър Славов и американския барабанист Грегъри Хътчинсън, както и полската група „Tantfreaky“.

„Перник е побратимен със сръбския град Ниш, където от години се провежда традиционният джаз фестивал. У нас за първото издание ще дойдат част от гостите на Нишвил джаз фест. За съжаление на крепостта могат да дойдат не повече от 7-8 хиляди зрители“, каза пред БНР – Радио София Цанко Василев, председател на фондация „Култура Перник“.

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *