Турнето на Любо Киров започва от Пловдив

„Турне 2023“ на Любо Киров включва концерти в големите градове в страната. Всичко започва на 2 август в Античния театър в Пловдив. Там, поради големия интерес и бързо разпродадения концерт, бе добавена втора дата – 3 август, научи ДУМА от Татяна Павлова, Артвент. Следват летните театри в Бургас (10), Варна (20), Стара Загора (23), Велико Търново (1 септември) и Русе (8), а в София концертите ще бъдат в две поредни вечери в зала 1 на НДК (8 и 9 ноември). Предстои добавянето на още дати, а повечето концерти вече са разпродадени.

Гост-изпълнител ще бъде Михаела Маринова, за която неведнъж Любо Киров е казвал, че стои най-близо до него като вокално майсторство, вкус към музика и сценично присъствие. Заедно с Голямата банда подготвят и още изпълнения, които ще изненадат публиката на живо.

В турнето ще бъде включена и новата му песен „Восъчен герой“, която бе с видеопремиера на живо в началото на юли – на Sofia Summer Fest. Режисьор е Валери Милев, който, вдъхновен от рок енд рол звученето на песента, включва много екшън кадри във видеото. „Восъчен герой“ е абсолютно различно нещо, което се случва в моята кариера. Аз съм изключителен фен на рока. Както се казва, независимо от стила, който правим в музиката, рок енд ролът е по-скоро начин на живот. Винаги съм живял като рок енд рол музикант, но сега вече чувате как и пеенето ми отговаря на този темперамент“, признава Любо Киров.

В центъра на сюжета е образът на восъчния герой. „Восъчните герои са не само вътрешни демони, с които се борим. Восъчните герои са хора, които имитират дейности, с които се занимават. Ненавиждам лъжата в изкуството, защото тя винаги излиза наяве. Това са и тези восъчни герои във видеоклипа, който е дело на големия Валери Милев. За мен е чест да работя с него, мечта и вече сбъдната мечта“, допълва изпълнителят.

Годината започна изключително успешно за Любо Киров. Албумът му „Целуни ме“ стана най-продаван (на физически носител) за 2023-та. Той беше един от големите победители на Годишните музикални награди на БГ Радио – със статуетки за „БГ албум“ и „БГ изпълнител“. В края на март Любо Киров беше удостоен с „Икар“ за приноса му в музикално-сценичното изкуство. Получи и „Златно перо“ за принос към българската култура и изкуство.

В началото на февруари песента му „Усеща се сила“ беше отличена в първите Годишни награди на Националната музикална класация БНР Топ 20 с най-висока оценка от селекционния екип на радиото. Той беше и сред артистите с открояващи се постижения и ярко присъствие в музикалния живот през 2022 г., включващи албума „Целуни ме“, впечатляващия едноименен концерт в зала „Арена Армеец“, както и националното музикално турне.

 

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *