Формиране на единен ляв фронт срещу десните за местните избори в София

Ваня Григорова е предпочитаното лице за кандидат за кмет на бъдещата наша местна коалиция, с която от столицата ще започнем обединението на лявото в България, каза лидерът на БСП – София

Формираме единен ляв фронт срещу десните за местните избори в София. Това заяви председателят на БСП – София Иван Таков. Той добави, че в последните седмици е провел разговори с различни партии, коалиции и обединения от целия спектър на лявото пространство и е доволен от резултата. „Ако се върнем назад във времето, през 2013-та в „Коалиция за България“ имаше 16 партии, припомни той. – С почти всички от тях проведох разговори – и социалдемократи, и „зелени“, и комунисти. Нашата цел е в София да съберем всички леви партии в единен общ фронт срещу дясното. Да направим това, което десните не могат. Ние искаме да излезем обединени, защото е крайно време София да има ляво управление, софиянци го заслужават“.

Лидерът на БСП – София обясни, че на последното заседание на Градския съвет единодушно е било решено в столицата социалистите да се явят на местните избори с местна коалиция и е получил мандат от членовете да проведе разговори с други леви партии, коалиции и обединения за нейното съставяне. Той добави, че на проведените до момента районни конференции, без изключение, е приета формулата за явяване на БСП на местните избори с местна коалиция.

„Много силно вярвам, че ще успеем да направим тази коалиция и с това да започнем голямото ляво обединение от София, каза Иван Таков. – Това е смисълът на всичко за мен – да се съберем зад общите ни ценности, идеи и политики, като контрапункт на онова, което се случи през последните над 30 години дясно управление не само в София. Резултатите вече всички ги виждаме и ги усещаме. Те никак не са добри“.

Лидерът на столичните социалисти добави, че Ваня Григорова има номинации за кмет на София в почти всички вече проведени районни конференции. „Съвсем естествено, като председател на Градския съвет, и моята кандидатура е издигана, каза той. – При положение, че формираме местна коалиция обаче мисля, че Ваня Григорова би била най-подходящият кандидат за кмет на София на лявото обединение“.

Иван Таков нарече управлението на ГЕРБ-СДС в столицата през последните 4 години „мандат на пропуснатите възможности“. „През това време те окончателно направиха София столица на шокиращите неравенства, коментира той. – С лявото обединение и Ваня Григорова всички заедно можем да защитим интереса на работещия софиянец, да представляваме всички граждани, да направим така, че хората да имат равен достъп до обществените блага. През последните повече от 30 години едрият бизнес в София постоянно си имаше представителство в лицето на управляващите десни партии. Време е столицата да има управление, което да работи за благото на хората, а не за задоволяване на интересите на шепа политици и свързаните с тях фирми. Време е да възстановим справедливостта в града ни“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *