Шакира и шест от най-следваните акаунти в Twitter, които вече са в Threads

Главният изпълнителен директор на Threads, дългоочакваната съпътстваща услуга на Instagram, Марк Зукърбърг заяви, че тя е стартирала с над 10 милиона потребители само за първите седем часа.

Обявявайки стартирането на Threads, Meta – компанията майка на Facebook, Instagram и WhatsApp,  заяви, че ще предложи „ново, отделно пространство за актуализации в реално време и публични разговори“.

Някои от най-следваните потребители на най-големия конкурент – платформата на Илон Мъск Twitter, веднага побързаха да си създадат акаунти в Threads.

BusinessInsider отбелязва кои са те.

Елън Дедженерис, 75,4 милиона последователи в Twitter

Елън Дедженеръ=ис е 12-ият най-следван акаунт в Twitter и към 6 юни е потребителят с най-много последователи в Twitter, който публикува в Threads.

Тя сподели първия си пост в конкурентното приложение няколко часа след стартирането му.

Бил Гейтс, 62,9 милиона последователи в Twitter

Бил Гейтс, който в момента е 18-ият най-следван акаунт в Twitter, заяви, че е развълнуван да се гмурне в Threads и публикува забавен gif, на който се хвърля на пода през стол.

Шакира, 53,8 милиона последователи в Twitter

Шакира се премести в Threads с първия си пост: „Здравейте, Threads.“

В момента поп звездата е 26-ият най-следван акаунт в Twitter.

Дженифър Лопес, 44,9 милиона последователи в Twitter

Дженифър Лопес пусна три поста в новото приложение в рамките на четири часа.

Актрисата също така покани последователите си в Twitter да се присъединят към нея в новото приложение на социалната мрежа с туит, съдържащ линк към Threads.

Опра Уинфри, 42,2 милиона последователи в Twitter

Първият пост на Опра Уинфри в Threads включваше рекламно съобщение за филма „Пурпурен цвят“, на който тя е съпродуцент.

„Тук съм, за да ви кажа, че #TheColorPurple излиза тази Коледа. Вземете сестрите си, приятелите си, семейството си, всеки и всички и носете лилавото. До декември не искаме да остане никакъв лилав плат в САЩ. Нито лилаво перо, нито лилава обувка, нито лилав чорап, защото ние ще си вземем PURPLE“, написа водещата.

Уиз Халифа, 36,3 милиона последователи в Twitter

Рапърът Уиз Халифа е може би най-активният потребител на Threads, който е публикувал десетки публикации и видеоклипове, откакто се е присъединил.

Александрия Окасио-Кортес, 13,3 милиона последователи в Twitter

Александрия Окасио-Кортес се включи в Threads, за да призове за повече позитивност в новата платформа и социалните медии.

„Добре, нека да направим това! Нека тази платформа има добри вибрации, силна общност, отличен хумор и по-малко тормоз“, написа тя.

През май Окасио-Кортес разкритикува Илон Мъск за това, че е споделил фалшив неин акаунт в Twitter.

Други личности с голям брой последователи в Twitter, като Ким Кардашиян, Клои Кардашиян, Бритни Спиърс, също се присъединиха към приложението, но все още не са публикували постове, допълва BusinessInsider.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *