PayPal пуска своя криптовалута .

Почти три години след като PayPal започна да поддържа трансфери на криптовалути за всички сметки в САЩ, финтех компанията пуска свой собствен стейбълкойн, който е обвързан с щатския долар. PayPal USD, обясняват от компанията, е „100% обезпечен с депозити в щатски долари, краткосрочни американски държавни ценни книжа и подобни парични еквиваленти“, съобщава Engadget.

PayPal за първи път потвърди, че „проучва възможността за създаване на стабилна монета“ още през януари миналата година, след като разработчик откри код и изображения за „PayPal Coin“ в приложение на компанията. Тогава тя коментира, че ще работи със съответните регулаторни органи, „ако и когато реши да напредне“.

От PayPal обясняват, че тяхната дигитална монета е токен, емитиран в блокчейна на Ethereum от Paxos Trust Company, който подлежи на регулаторен надзор от Департамента за финансови услуги на щата Ню Йорк (NYDFS). Компанията също така е получила BitLicense, или бизнес лиценз за дейности с виртуални валути, от юни 2022 г.Потребителите могат да купуват и продават PayPal USD за по 1 долар. Те могат да изпращат монетите на други потребители като плащане или да ги използват за закупуване на стоки и услуги. Те могат също така да прехвърлят PayPal USD към съвместими външни портфейли или да конвертират други криптовалути в сметката си към и от стабилната монета на PayPal.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *