Барселона е най-добрият град в света за работа по време на ваканция

Популярността на работата по време на пътуване нарасна рязко благодарение на възможностите за отдалечена и хибридна работа. Ако искате да си вземете „уъркейшън“ (от англ. думи work – работа, и vacation – ваканция – бел. ред.), Барселона е идеалната дестинация, пише CNBC.

Това показва допитване на компанията за гъвкави работни пространства IWG, която е сравнила 26 града по света и ги оценила по скала от едно до десет в категориите климат, култура, места за настаняване, транспорт, храна и напитки, щастие, широколентов интернет, наличност на гъвкави работни пространства.

„Категориите бяха избрани, за да се оцени оптималната среда за работа в чужбина, включително основни изисквания за добър живот“, коментира Дарън Роджърс, мениджър на IWG за Сингапур.

„Има и фактори, които могат да повлияят на производителността, като широколентов интернет и наличие на гъвкави работни пространства“, допълва той.

Барселона, която е известна с активната си културна сцена и почти целогодишното слънце, е водещият избор на хората, които „търсят съвършената комбинация от работа и забавления“, отбелязва IWG.

 

Автор - снимка

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *