Билети за „Убийците на цветната луна“ и „Екзорсистът“ в предварителна продажба от 4 септември

Билети за още две внушителни филмови продукции от тазгодишната програма на кино-литературния фестивал Синелибри тръгват в продажба от 4 септември в столичните арткина „Люмиер“ и „Одеон“. Става дума за дългоочаквания нов филм на Мартин Скорсезе, озаглавен „Убийците на цветната луна“, с Леонардо ди Каприо и Робърт де Ниро в главните роли, и за „Екзорсистът: Вярващият“, пряко продължение на култовия хорър от 1973 година.

 

Убийците на цветната луна“ е епичен разказ за племето осейдж в щата Оклахома, САЩ, на което петролът носи огромно богатство през 20-те години на XX век. Благополучието на индианците привлича бели пришълци, представители на едрия бизнес и организираната престъпност. Те започват да манипулират и изнудват хората от племето, да крадат всичко, до което се домогнат, преди да прибегнат към хладнокръвни убийства. Този потресаващ период става известен като „Големият терор“ и предизвиква несравнимо по своя мащаб разследване на ФБР. В резултат на това е разкрита една от най-мрачните конспирации в американската история.  Филмът беше излъчен в Кан и е сред най-очакваните заглавия на годината, както и вероятен претендент за „Оскар“.

 

Билети за „Убийците на цветната луна“ може да си набавите оттук:

 

Кино „Люмиер“

20 октомври УБИЙЦИТЕ НА ЦВЕТНАТА ЛУНА

https://epaygo.bg/1921479463

27 октомври УБИЙЦИТЕ НА ЦВЕТНАТА ЛУНА

https://epaygo.bg/2951248182

 

Кино „Одеон“

21 октомври УБИЙЦИТЕ НА ЦВЕТНАТА ЛУНА

https://epaygo.bg/3294662147

23 октомври УБИЙЦИТЕ НА ЦВЕТНАТА ЛУНА

https://epaygo.bg/9569922595

 

Другото впечатляващо заглавие е „Екзорсистът: Вярващият“, пряко продължение на култовия хорър от 1973 година, адаптация по романа „Заклинателят“ от Уилям Питър Блати. Носителката на „Оскар“ Елън Бърстин влиза отново в кожата на Крис Макнийл – героинята, която е завинаги променена от случилото се с дъщеря й Регън (Линда Блеър) преди пет десетилетия. Режисьор на лентата е Дейвид Гордън Грийн, който е и съсценарист заедно с Питър Сатлър, Скот Тиймс и Дани Макбрайд. Освен иконата Бърстин във филма ще видим Дженифър Нетълс, Лесли Одъм, Лидия Джует, Ан Доуд. Любителите на жанра трябва да са сигурни, че ги очаква изключително завладяваща и ефектна история с интелигентно разгърнат сюжет.

 

Билети за „Екзорсистът: Вярващият“ може да си набавите оттук:

 

Кино „Люмиер“, 13 октомври ЕКЗОРСИСТЪТ: ВЯРВАЩИЯТ

https://epaygo.bg/4118394420

 

Кино „Одеон“, 25 октомври ЕКЗОРСИСТЪТ: ВЯРВАЩИЯТ

https://epaygo.bg/2883079952

 

Билетите за всички предвидени прожекции в рамките на Синелибри на двата филма в София са в продажба от понеделник, 4 септември. Зрителите могат да се възползват от early bird цена не по-късно от 14 септември, след което билетите ще се продават на редовни цени. От 13 и 20 октомври двата филма ще са в регулярно разпространение във всички кина от „Форум Филм България“.

 

Вече е готова и видеошапката на Синелибри, дело на продуцентската къща „Компот Колектив“. Стилистиката е обвързана с цялостната концепция на тазгодишното издание, посветена на метаморфозите в природата и обществото във всичките им проявления, на техните проекции в литературата и на още по-зрелищните им интерпретации на големия екран. Пеперудата като въплъщение на идеята за метаморфозите, която присъства в плаката и във видеото на фестивала, е дело на Радослава Боор. Анимация на „Компот Колектив“ ще съпровожда и музикалното изпълнение, което ще даде символичен старт на 9-ото издание на фестивала на 6 октомври в зала 1 на НДК. Маестро Живко Петров, един от най-харизматичните български джаз музиканти, ще изпълни на живо ноктюрно от Шопен, оп. 9, №2  в ми бемол мажор.

 

Официално видео: https://youtu.be/2-PqO-Sqgdk

 

Синелибри 2023 ще се проведе в интервала 6-29 октомври в София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново, Габрово и Стара Загора. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Столична община, ИА „Национален филмов център“, Национален фонд „Култура“, Община Пловдив, Фонд „Култура“ на Община Варна, Община Бургас, Община Велико Търново,

Община Габрово и в партньорство с Регионална библиотека „Захарий Княжески“, Община Стара Загора.

 

Фестивалът е част от Календара на културните събития на Столична община за 2023 г. Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по програма „Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации“.

 

 

 

Уебсайт: www.cinelibri.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *