България блести в центъра на най-голямото изложение за земеделие и храни в Полша

Асоциация „Традиционни български консерви“ организира представянето на родните производители с модерна визия и богата гама от продукти

/КРОСС/ България променя начина, по който се представя на международни изложения. За първото си участие зад граница – на POLAGRA 2023 в полския град Познан – асоциацията „Традиционни български консерви“ залага на модерна визия и изключително богата гама от продукти на българските изложители. Изложението се провежда от 27-ми до 29-ти септември в Международния панаир в Познан.

„Страната ни има какво да покаже на европейските и световните пазари, когато става дума за традиционни български храни. С нашите висококачествени продукти предлагаме най-доброто от нашата слънчева земя, преработено в модерни и високотехнологични фабрики за зеленчуци и плодове. Вкусът на родните консерви е отличаващ се и е добре познат, но има нови възможности за популяризиране на националното производство и тук, в Познан, грабнахме възможността да се включим в световната тенденция за налагане на традиционните продукти, превърната от ЕС в целенасочена политика“, каза Димитър Ангелинов, председател на УС на Асоциацията „Традиционните български консерви“.

Асоциацията организира българското участие на POLAGRA 2023 с общ щанд в палата 5, щанд 106, където ще видим продукция на „Балкан Агрикълчал“, „Дерони“, „Джем и Джем“, „Кали 96″ и „Томатоярд“. Българското представяне е подкрепено от Министерството на земеделието и храните и ДФ „Земеделие“, а щандът ни е точно срещу този на Министерство на земеделието и селскостопанското развитие на Полша – патрон на изложението.

„Още от първия ден, с официалното откриване на изложението, хранително-вкусовата и хотелиерската индустрия се налагат като ключов стълб за икономическия растеж и възможност за възстановяване на пазарите ни. Полша е един от лидерите на европейската икономика с почти 38 млн. население и представянето ни именно на това изложение е сериозна възможност за нашите членове и консервната ни промишленост да създаде добри условия за реализиране на българските консерви. Горд съм с интереса и уважението към България и българските продукти“, коментира още Димитър Ангелинов.

На бългаския щанд посетителите ще могат да дегустират натурални сокове, конфитюри, сушени плодове, кисели краставички, корнишони, патладжан, доматено пюре, нова гама пикантни сосове, както и вече наложените на пазара продукти – лютеници, айвари, зеленчукови сосове, да се запознаят с най-модерните иновативни решения, съобразени със здравословния начин на живот и хранене. Българското участие набляга на традиционно високото качество на използваните суровини, на автентичните вкусове, които отличават родната земеделска продукция и с които членовете на Асоциация „Традиционни български консерви“ са известни на международните пазари.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *