Васил Божков заяви, че е защитен свидетел .

Пуснатият под домашен арест бивш хазартен бизнесмен Васил Божков заяви, че е защитен свидетел по делото срещу бившия премиер Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и Севделина Арнаудова, отговаряща за публичните комуникации на ГЕРБ, на които, както твърди, е плащал такса „спокойствие“.
Васил Божков направи това изказване по време на пресконференция, която даде 15 дни след като се върна изненадващо от Дубай и 4 дни след като Софийският апелативен съд го пусна от ареста. Той говори чрез видеовръзка от дома си, а журналистите бяха поканени в хотел близо до него.
Божков обясни, че е разпитван по това дело два пъти по 4 часа, в които е давал показания. „След това ме направиха защитен свидетел, понеже ние знаем – държавата се управлява от мафията, начело на мафията е Бойко Борисов, знаем как действа мафията – който не им е удобен, се отстранява по един или друг начин. Така че моят живот и животът на моите близки е силно застрашен в момента“, каза бизнесменът, но не пожела да уточни срещу кого, а каза само „лъжесвидетели, от онези, които управляват страната в сянка“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *