Главният секретар на МВР в оставка: Това е една акция за разграждане ..

Часове, след като президентът Румен Радев отказа да го освободи от поста главен секретар на МВР, както поискаха управляващите, Петър Тодоров сам подаде оставка. Той обяви, че се оттегля, за да не става „част от опита за политическа употреба на МВР“. Първото си интервю след оставката той даде пред bTV. С него разговаря Владислава Тричкова.

Да, аз се надявах на това развитие. Което вече е факт има съгласувателна процедура. Предстои разрешение на МС и издаване на указ в близките дни, коментира Петър Тодоров, в отговор на въпроса дали е очаквал подобно развитие в настоящата ситуация.

Имал съм една среща с президента, буквално в последните дни, в която среща съответно аз съм се мотивирал какви са моите мотиви, от какво произлизат и съм го запознал с обстановката и че желая да си подам оставката поради тези причини, коментира още главният секретар на МВР в оставка, в отговор на въпроса срещал ли се е с президента Румен Радев.

Това не е война между служебно и редовно управление, това е една акция – целенасочена, за разграждане и политизиране на системата. Бяха освободени изключително качествени директори по места. Явно тези хора не се вписват в плана да направим нашето МВР… ….цитирам запис от преди 3 месеца и там ясно се казваше че целта е да се направи „наше МВР“.

По темата за неговия заместник, който се очаква да стане новия главен секретар на МВР, Петър Тодоров коментира, че няма да каже лоша дума за него. Минал е през всички длъжности и е добър специалист, отбеляза той.

Петър Тодоров коментира още, че с настоящия вътрешен министър работят от две години заедно. През цялото време имахме нормални и добри служебни задължения. Нещо повече – в деня преди да бъде назначени за министър, проведохме разговор в моя кабинет и аз го попитах как ще работим при новата конфигурация и той каза че желае да разчита на моя опит и да продължим да работим както до този момент. Буквално няколко дни по-късно, след посещението на партиен лидер, бях извикан и съответно с неудобство министърът ми зададе въпроса гледайки надолу: дали ще си подам оставката тъй като имало напрежение. На въпрос кой е бил партийният лидер, Петър Тодоров потвърди, че става дума за Кирил Петков.

Аз нищо не обвързвам, а изтъквам фактите. След посещението на този партиен лидер бях извикан и въпреки договорката да работим в екип, това се промени без причина. Но тогава умишлено му казах че няма да подам оставка, коментира още Петър Тодоров.

БТВ, „Тази събота“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *