„Гражданска отговорност“ изчезват от колите

Парламентът прие на първо четене изчегъртването им. Парламентът прие на първочетене да отпадне стикерът за „Гражданска отговорност“ и да се въведе ограничение за въвеждане на стикери с подзаконов акт. По този начин на практика стикерите от предното стъкло на автомобилите се премахват.

Промяната е по предложение на народният представител от „Продължаваме промяната – Демократична България“ Божидар Божанов. Сред предложенията на Божановв законопроекта за изменение на Закона за движението по пътищата е също и спирането и връчването на актове и фишове на пътя на шофьори, които имат повече от 5 невръчени електронни фиша или наказателни постановления. Тези шофьори ще фигурират в достъпни за обществото данни, разпределени най-малко по-области.Депутатът от ПП-ДБ предлага още уреждане на правила за служебен електронен достъп до регистрите на МВР от заинтересовани страни (държавни органи, доставчици на обществени услуги, лица, осъществяващи публични функции).

„Между първо и второ четене ще предложа и автоматизирано издаване на електронни фишове при засичане на автомобили без технически преглед или „Гражданска отговорност“ от всички налични камери“, допълни още Божидар Божанов, цитиран от БТА.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *