ДАНС да ни предостави мистериозния доклад за руските свещеници

„Внесохме искане за извънредно изслушване на председателя на ДАНС Пламен Тончев днес за този мистериозен доклад, на базата на който е взето решението за екстрадирането на руските свещеници.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред медии в парламента.

По нейните думи, никой не е виждал този доклад, а има информация, че той е изготвен под натиск отвън.

„Ако тези хора са били наистина шпиони, те са без дипломатически статут и редът в България е да бъдат задържани, разследвани и съдени. Очевидно е, че нямат сериозни доказателства и затова бързаха да ги изведат от страната. Искаме истината. Защо премиерът Денков се дистанцира от ДАНС, които са му подчинени? Той заяви, че това решение е взето без него“, коментира Нинова.

Според лидера на БСП ключови въпроси за страната умишлено се засекретяват, за да се скрие от обществото истината.

„Има редица такива случаи като доклада на Сметната палата, на АДФИ. Докладът  на ДАНС, който касае дерогацията и прекратяването на концесията на „Росенец“ е много интересен, но ние не можем да ви го разкажем, защото ще попаднем под ударите на закона“, посочи Корнелия Нинова.

Тя каза още, че отново започва битката кой да овладее службите, но не в името на националната сигурност, а за да ги използва за лични и партийни цели.

„Нашата позиция е, че трябва да се запази принципът за разделение на властите – изпълнителна и президентска, защото това е основен принцип на правовата държава. Няма значение кой е президент и кой е министър-председател. И двете страни злоупотребяват със службите. Радев си предложи сам шефове на служби и сам си ги назначи. Сега правителството иска същото. Действат в личен, а не в държавен интерес“, подчерта Нинова.

По отношение на кандидатурата на ГЕРБ за кмет на София, Нинова отправи два въпроса към Бойко Борисов: „Бил ли е Антон Хекимян лична къртица на Борисов в бТВ? В бТВ има свестни журналисти и те не бива да се червят заради това, че вероятно Бойко Борисов е имал лична къртица и то на най-високия пост – за новините. Понякога, като гледаме вечер новините от парламента, оставаме с впечатление, че не сме били през деня в този парламент – толкова са манипулативни и изкривени. И това е години наред. Означава ли това, че Хекимян е бил човек на ГЕРБ години наред?“

„Вторият важен въпрос към Борисов: продал ли е София с тази кандидатура – друг да спечели срещу ангажимента да не рови във Фандъкова, Орлин Алексиев и цялата корупционна схема в общината година наред?“, допълни Корнелия Нинова.

автор:Дума

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *