До четири месеца ще бъде готов скейтпаркът в Северния парк

Това стана ясно по време на проверката на кмета на София Йорданка Фандъкова и кмета на район „Надежда“ Димитър Димов на обекта.  Съоръжението ще има  2 основни секции – „Стрийт“ и „Боул“ и  се изгражда по идея и проект на Българската скейтборд федерация, а по време на проверката част от готовите съоръжения бяха тествани от скейтбордистите.
„Изграждането на спорни площадки  винаги е било мой приоритет. Работим заедно със спортните клубове и  федерациите, за да могат съоръжения да отговорят на очакванията на младите хора. Мястото е изключително подходящо, достъпно и в същото време се намира в паркова среда. Най- важното е, че хората които практикуват този спорт са част от екипа, който работи по проекта и по реализацията му, каза кметът Фандъкова по време на проверката. Район „Надежда“ е лидер по спортове на открито и това се дължи на районния кмет Димитър Димов, който успява да осигури подходящи места за нови спортни съоръжения и да придвижи процедурите и работата по изграждането им.


С помощта на кмета Фандъкова работим по още няколко проекта. Направихме обществени обсъждания и в момента подготвяме проектите за площадка за паркур, професионално трасе за пъмп парк и въжен  парк. Изграждането на трите спортни обекта  може да започне през следващата година, посочи кметът на „Надежда“ Димитър Димов. В момента се изграждат още 4 стрийт фитнес площадки в междублокови пространства и една в двора на 63 ОУ“ Христо Ботев“.  На 8  нови спортни площадки в  „Надежда“ вече има съвременни условия за спорт“, допълни още Димов.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *