Държавата ще финансира обучението на над 46 000 студенти

Държавата ще финансира обучението на над 46 000 новоприети студенти през учебната 2023/2024 г. Това посочи министърът на образованието и науката Галин Цоков при откриването на новата академична учебна година във ВА „Георги Сава Раковски“. Той цитира данни, които показват, че през миналата година успешно дипломираните са близо 49 хил. души.

„Броят на завършващите и на новоприетите студенти показва, че младите хора желаят и полагат усилия за овладяване на нови знания и умения.Обща е отговорността да им дадем най-доброто образование и да ги мотивираме да останат тук“, каза министърът.

По думите му най-старото военно училище е дало много за модерната българска държава, пази традициите живи и продължава да ги обогатява с най-високите постижения на съвременния свят.
„Малко хора се замислят, че в основите на някои от най-големите ни победи в историята, стоят знанията, уменията и прогресивното мислене, а ролята на Академията е ключова“, каза министърът в приветствието си към студенти и преподаватели.

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *