Ето кое е месото с най-малко токсини

Все повече хора по света се опитват да ограничат консумацията ма месо, тъй като се притесняват, че то е пълно с токсини и антибиотици и не е достатъчно полезно за тялото.

Съществува обаче един вид месо, което чрез консумацията му не се натрупват вредни вещества за тялото и се счита за много здравословно. На това мнение е популярният лекар и тв водещ д-р Александър Мясников.

Според специалиста този продукт е хипоалергенен. Дори когато зайците консумират лоша храна, те не натрупват лоши вещества в тялото си, разясниява експертът. Заешкото е богато на аминокиселини, витамини и протеини.

Това месо съдържа значително повече витамини B6, B12 и PP, отколкото говеждото, агнешкото и свинското. Съдържа много желязо, фосфор и кобалт, има достатъчно количество манган, флуор и калий. В същото време то е с ниско съдържание на натриеви соли, всичко това предполага, че е абсолютно диетичен продукт.

Заещкото месо е доста подходящо както за деца, така и за бременни и кърмачки. За хранителната (биологичната) стойност на заешкото се съди по съдържанието на пълноценни и непълноценни белтъчини в него и техния аминокиселинен състав. С възрастта на животните съдържанието на пълноценни протеини се увеличава, а съдържанието на непълни протеини намалява. Месото от животни на възраст 4-5 месеца се счита за най-пълноценно“, споделя още експертът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *