Земеделците осъдиха изказването на Денков, че са терористи

Аргументите, които използват зърнопроизводителите, за да протестират срещу вдигането на забраната за внос на зърно от Украйна, са напълно несъстоятелни. Това каза премиерът акад. Николай Денков пред журналисти в събота.

Денков беше категоричен, че връзката се къса от страна на недоволните, които първо са отказали среща със земеделския министър Кирил Вътев, а после и със самия него.

През последните два дни те започнаха да се държат като терористи. Използват фалшиви аргументи, поставят искания – незабавно да се случи това, ако не го направите, ще блокираме държавата. Аз с терористи не преговарям, каза Николай Денков.

Може да бъде изображение с 6 души и текстово съобщение

„Не може секторът да твърди, че няма грижа от държавата, при положение че държавата дава над 2 млрд. лева, не може да се отнася с пренебрежение към европейските изисквания, при положение че тракторите, с които искат да запушат пътищата, са купени с европейски средства“, каза още премиерът.

Според него, след като политически партии са обявили подкрепата си за протеста на зърнопроизводителите, те радикално са променили подхода си и вече няма дори опит за дискусия.

Премиерът потвърди поканата си към организациите в земеделието за диалог по конкретните проблеми в сектора, съобщиха от правителствената пресслужба. „Пътят е ясен – това е пътят на преговорите. Трябва да седнем на масата, за да обсъждаме конкретно сектор по сектор, продукт по продукт какви са проблемите“.

За понеделник зърнопроизводители обявиха протести на няколко места в страна, готвейки блокади на пътища. Те изразяват недоволството си срещу решението на парламента да отпадне забраната на зърно от Украйна.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *