Има какво да се направи .

В предаването „Панорама“ по БНТ евродепутатът Илхан Кючюк каза, че две дати са много тежащи в българската история – едната е 1989 г. и 2007 г. – очакване за свобода и просперитет. „Но това ни натоварва страшно много с отговорност. Къде искаме зависи от нас – дали да сме на последния или на първия чин. Аз обяснявам на децата в училище къде е проблемът в нашата комуникация в ЕС. Свобоата и просперитета можем да ги имаме само ако знаем как да ги използваме.“

Европейската политика не е външна за България, тя е вътрешна за България, смята Кючюк. „Трябва да направим така, че България да бъде част от шенгенсското пространство. Пропуснахме да дадем нашите послания на Нидерландия и Австрия“.

Безспорно въпросът е в Нидерландия и Австрия, нашето членство е заключено там, но то е заключено във вътрешнопартийните им боричкания, естествено е обаче, че и ние имаме какво да направим, смята Кючюк. „Румъния трябва да бъде привлечена към България и двете страни да казват – в Шенген заедно. Има какво да се направи и по отношение на работата с бизнес организациите, с търговските камери, с академичните среди, има какво да бъде направено от всеки“.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *