„Инфинити Капитал“ ще строи сгради срещу обезщетение в район „Люлин“

„Инфинити Капитал“ АД е подписало предварителен договор с група физически лица – собственици на два поземлени имоти в район „Люлин“ на София, за строителство на сгради срещу обезщетение. Това съобщава дружеството чрез БФБ-София.

По силата на документа собствениците са се задължили да учредят права на строеж в полза на „Инфинити Капитал“ срещу задължението на дружеството да построи сгради със смесено, преобладаващо жилищно, предназначение във всеки от имотите.

Дружеството се е задължило да предостави обезщетение на собствениците под формата на самостоятелни обекти в една от бъдещите сгради.

Дружеството строи мащабен комплекс от къщи край София (в Гурмазово, до Божурище), който е в напреднала фаза. Според информация на сайта на компанията две от къщите са продадени, две са резервирани, останалите са все още свободни.

Друг комплекс от къщи в същия район е напълно продаден.

„Инфинити Капитал“ дебютира на пазар beam на БФБ-София през октомври 2021 г. Компанията набра над 1,3 млн. лева, като пласира малко под една четвърт от всички предложени акции. Една трета от пласираните акции бяха записани от изпълнителния директор на компанията, който периодично осъществява сделки с книжа на компанията.

В последната година акциите на „Инфинити Капитал“ поскъпват с 25%, а пазарната капитализация е малко над 2,9 млн. лева.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *