Кандидат кмет на ПП/ДБ се оказа неграмотен

Спряганият за кандидат за кмет на Враца от все още необявената (за местните избори) коалиция ПП-ДБ Кирил Кунгалов показа проблеми с правописа.

 

В пост на Кунгалов в социалната мрежа „Фейсбук“, състоящ се от няколко изречения относно областната болница, откриваме… само 17 грешки, пише сайтът Трибюн.

 

Не се разбира ясно и какво точно е искал да каже лирическият герой.

От несвързаните послания разбираме единствено, че някой трябва да се засрами и че този някой не е настоящият министър на здравеопазването Хинков, който само три пъти и то за кратко време успя да излъже жителите на областта, че МЗ ще се справи с проблемите в МБАЛ „Христо Ботев“-Враца, а после обвини общините, пише zovnews.

Важно е да се отбележи и за Хинков и за Кунгалов, че не съществува правен субект като „държавно-общинско дружество“.

 

МБАЛ „Христо Ботев“ – Враца е публично акционерно дружество, в което Държавата притежава мажоритарен дял от 85% от акциите, а всички останали общини общо 15%.

Правата на собственост над притежавания дял не се упражняват от кмета, а от Общинския съвет.

 

Кметът е само определен от ОбС да го представлява в Общото събрание на Дружеството. Тоест на бъдещия кандидат за градоначалник дори не са му ясни правомощията на кмета.

 

Единственото, което разбираме ясно от позицията на Кунгалов е, че българският език е труден и неговите дебри са необятни, а политиката е твърде сложна материя.

Дори и без да вадим показалката е ясно, че и за двете е нужно много четене на книги, учебници и специализирана литература. Особено за човек, който казва за себе си: „..втора година карам в активния обществен и политически живот на Враца, трети избори на първа линия на предизборния фронт“.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *