КАПКА КЪНЕВА – ХУДОЖНИК, ИЛЮСТРАТОР И ПРЕПОДАВАТЕЛ В НХА .

Илюстрации и литература: Как се създава стойностно изкуство в областта на книгите?
Капка Кънева – художник, илюстратор и преподавател в Националата художествена академия. Занимава се с изкуство цялостен живот, а почеркът й е извънредно различим.Взаимотношенията с хората са в основата на работата на Капка, поради разнообразните сюжети, които могат да бъдат показани посредством тях.
Личностите, които са по-различни от мен са ми доста по-интересни, тъй като опознавам разнообразни светове. Наистина всеки човек си е напълно друга книга, действителност, свят.
Капка Кънева, художник

Според художничката, сполучливият план се реализира, когато нарисуваната творба е в разговор с текста на създателя. Истински стойностни неща в региона на книгата се раждат, когато хората са съидейници и поддържат връзка, когато екипа е във взаимотношения, които подготвят за взаимна работа, безапелационен е създателят.Децата са главната публика на Капка, тъй като рискунките, които тя основава са най-много за корици на книги, ориентирани към по-малките читатели, а съгласно илюстраторката триумфът идва от по-задълбоченото другарство с тях.
Не стига да мислиш като детето, което ти си бил преди 20, 30, 70 години. По някакъв метод е нужно да се свържеш със актуалните деца, които в тази ера, нямат общо с децата, които ние сме били. Най-малкото методът им, на живот е доста друг.
Капка Кънева, художник

И макар цветните материали, с които се работи в областта на изкуствата, всяка специалност има и своите минуси.
Тъмната страна на всяка креативна специалност е егото. Взискателното его, хем искаш да се представиш доста добре, хем самичък си даваш сметка до каква степен си. Това, че имаш условия и упования към себе си.
Капка Кънева, художник

Провокацията към особеното и забавното е моторът в творчеството на Капка, която не стопира да провокира себе си с нови хрумвания, които да осъществя и показва пред аудитория.

Източник: euronewsbulgaria.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *