Корупционният модел на Борисов и Радев е един и същ

„Призовани да изберем какво искаме, редовното правителство „Борисов-Петков“ или служебен кабинет на Румен Радев, отговарям, че има и трети път. И че тези двете са едно и също. БСП винаги досега, откакто ръководя партията, а и занапред, ще се бори срещу модела на управление, който винаги се мести там, където е властта.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна.

По нейните думи моделът е един и същ – на обръчите от фирми, на приближените, на злоупотребата с власт, на нарушаване на закони и конституция, на подчиняване на институции, на едноличната воля и корупцията и го е  имало и 12 години при управлението на Борисов, и сега в редовния кабинет, и служебните на президента Радев.

„Истинският път е третият – прозрачност, институции, правова държава, не договаряне с мафията, независимо къде, разговори тук, на открито, а не някъде, скрито. Да го кажа с две думи – паралелната държава. С това се бори БСП, в което и правителство да е представена тя“, категорична бе Нинова.

По повод на отношенията между БСП и Алексей Петров и отговаряйки на  репликата на ген. Атанас Атанасов, че  Сергей Станишев го е назначил в ДАНС, тя каза:  „Може би за пореден път в последните 6 години ще питам, да ви приличам на Сергей Станишев? Освен това, не го виждам Сергей Станишев тук, а вие сте тук – и тогава, навремето, когато сте го назначавали, и сега. Едни и същи сте. При нас няма хора от това обкръжение, защото БСП направи промяната вътре в себе си навреме. Тежка и трудна, но я направи. И затова днес има и основание, и достойнство да каже честно пред хората: Ние сме последователни в битката си с паралелната държава, със задкулисието, с договорките в частен и олигархичен интерес. Последователни сме в тази битка, трудна е, отразява  ни се много, от всички страни ни атакуват, но сме решени да я продължим.“

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *