Министърът на туризма хвърли две сухоземни костенурки в морето

Пореден скандал се заформи около министъра на туризма Зарица Динкова. Динкова, която е от квотата на „Зелено Движение“, партията на Борислав Сандов и Тома Белев, вчера „спаси“ две сухоземни костенурки от наводненията, хвърляйки ги в морето.

Това се случили пред очите на много репортери, които отразяваха посещението на министърката в бедстващите райони по Южното Черноморие.

Събитието за пореден път поставя под въпрос експертността на Зарица Динова, която е силно критикувана от целия туристически бранш, заради липсата й на какъвто и да е опит в сферата на туризма.

Оказва се, че въпреки че е представител на „Зелено Движение“, която е част от Демократична България, Динкова няма и опит в екологията, защото всеки дори любител лесно би различил сухоземната от морската костенурка.

Вероятно нейната експертност не е по-различна от тези на съпартийците й, които са я издигнали за министър като Тома Белев, Борислав Сандов, Андрей Ковачев и Петко Ковачев, които ясно показаха уменията си по време на мандата на първите двама като министър и заместник министър на екологията.

Действията на Зарица Динкова за пореден път доказват, че тя е просто един партиен функционер, който няма управленски опит и рядко е излизат от кабинета си.

Вероятно това е тенденция в партията „Зелено Движение“ тъй като издигнатият от тях за вицепремиер по климата в неуспешното правителство на Кирил Петков, Борислав Сандов, застана начело на Министерството на околната среда и водите без нито един ден трудов стаж.

Сандов, който в биографията си може да се похвали като протестър и НПО активист, имаше първия си работен ден на 40 години, и то като вицепремиер и министър.

Очевидно липсата на опит на Саднов доведе до много скандали, най-пресният от които е, че случайно, или по вероятно не, Сандов и Белев някак не видели три писма от румънската държава, с които те искат позиция за изграждането на завод за горене на медицински отпадъци в Гюргево, изключително близо до Русе.

Експертността на Динкова очевидно е подобна.

Тенденцията е, че там където биват назначени зелени активисти като Динкова, Сандов и Белев, веднага започват скандали, неуредици и неуспехи.

Амбициите за власт на еколозите за власт и постове са огромни, въпреки че по данни на ЦИК на последните избори през 2014 година, когато се явяват самостоятелно под името ПП „Зелените“,  получават 0.61 %, равняващо се на 19 900 гласа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *