„Млад изобретател“ подготвя децата за професиите на бъдещето

Платформата „Млад Изобретател“ цели да развива младия талант у нас. Amdaris България пък работи с талант, който вече в влязъл в индустрията или се утвърдил в областта. Преди време двете се обединиха, за да спомагат развитието на технологичните надежди на България. Цялото преживяване в образователната платформа е изцяло геймифицирано, така че децата да мислят, че играят, но зад тази игра да е скрито истинско образование.

Можем да разделим на 2 части уменията, които развиваме в децата. От една страна, т. нар. „твърди умения“ като креативно и логическо мислене. От друга страна, усъвършенстваме и „меките умения“ като работа в екип и ораторски способности. Така можем да кажем, че платформата „Млад Изобретател“ подготвя децата за професиите на бъдещето. Това казаха Весела Николова, управляващ директор на Amdaris България, и Костадин Недев, основател на „Млад Изобретател“, в предаването UpDate по Bloomberg TV Bulgaria.

Идеята на платформата “Млад Изобретател“ е да се превърне в основна част от живота на децата, а не само в еднократен урок, така че след като децата направят урок в клас с някои от преподавателите да могат да продължат заниманията си вкъщи. Недев изтъква, че за тази цел са необходими няколко неща. На първо място хардуерният комплект или миникомпютър, който се раздава на всяко дете. И на второ място-образователната платформа, разработена от Amdaris, която скоро ще види бял свят. Там учениците ще могат да доразвият започнатото вече в клас.

“Родителите могат да очакват, че техните деца занапред в бъдещето най-малкото ще развият един интерес. Дори и децата да не станат следващите големи мозъци в технологиите и да предпочетат да поемат по друг път, въпреки това технологиите могат да им помагат понеже вече са навсякъде. Ако човек се е сблъсквал с тях, “Млад Изобретател“ много добре показва как може да се намери технологично решение на даден проблем така, че децата вече да имат това в подсъзнанието си, да могат да го използват и да измислят следващите продукти в медицината, образованието или в друга област.“, разказва Весела Николова

Недев споделя, че България има да извърви дълъг път, за да достигне истински технологичните нации. Според него тук е ролята на иновативните образователни компании и на бизнеса, които могат да съдействат в подобряването на тази сфера. Гостът изтъква и необходимостта медиите да популяризират нуждата от STEM образование и ученето му от ранна детска възраст.

“Трябва да инвестираме повече в човешкия талант. Ние инвестираме в естествения интелект, а именно нашите деца и преподавателите, които са неизменна част от целия образователен процес.“, добавя Костадин Недев

В ефира на предаването гостите обсъдиха и какво се случва с Amdaris, която наскоро бе придобита от друга компания. Николова, коментира, че за момента ще запазят автономност до колкото е възможно.

Целия коментар гледайте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването „UpDate“ може да намерите тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *